Staat

De Staat bestaat slechts bij de gratie van het Geld dat ze uitgeeft. In die zin heeft de Staat der Nederlanden zijn eigen doodvonnis al getekend, door de Gulden te vervangen door de Euro. Je ziet ook dat haar macht per dag afneemt, ten gunste van EU, NAVO, WTO en dergelijke.

Door de betalings-eenheid van de Staat te verwerpen, loop ik een risico als staatsgevaarlijk te worden opgepakt. En terecht. Immers: geen grotere vijand van de staat dan degene die roept dat het geld dat ze uitgeeft is gebaseerd op een illusie en een leugen. En zelf een beter plan presenteert. De vraag is of ze voldoende juridische middelen heeft om mij aan te pakken. Nog groter is de vraag of het volk zal stemmen met de voeten.

Dat is allemaal een kwestie van de overgangstijd. Je zal zien dat we prima zonder overheden kunnen. Ze bestaan uit politici (kerels die net zo onzeker zijn als hun mond groot is) en ambtenaren (degene die min of meer braaf doen wat ze gezegd wordt).

De belangrijkste taak van de overheid is het schuiven met geld. Tenminste, meer doet de politiek natuurlijk niet, symbool-wetgeving daargelaten. Ik weet niet precies wat ze verder doen, maar al die regels die ze hebben opgetuigd voor scholen, artsen, ziekenhuizen, enz enz daar kunnen we best zonder. Eerlijk gezegd: ik ken de regels niet eens. Een volledig wetboek kost duizenden Euro’s, is een meter dik en is alleen door juristen te lezen. Denkt u dat we dáár iets aan hebben? De enigen die er iets aan hebben zijn degene die eigendom claimen, degenen die zich rijk achten. Dat verhaal is dus aan zijn einde aan het komen.

Bottom-up zullen we nieuwe regels vinden, hopelijk een stuk minder. Bottom-up betekent dat er geen óverheid is, maar een soort ònderheid. Ik ben mijn eigen ònderheid. Dan heb je de ònderheid van ik, “mijn” vriendin en de planten hier in huis. Dieren hebben we nog niet, anders horen die er ook bij. De volgende ònderheid is met de buren, met de flat, de straat, whatever. Je spreekt het zelf maar af.

Denk aan de regels:

Niemand kan een ander zijn wil opleggen. Een meerderheid heeft geen wil over een minderheid. Alleen als iedereen het ermee eens is wordt er een besluit genomen en tot die tijd… is het nog niet de juiste tijd.