Brandstof

We zijn gewend aan de lage prijs van brandstof. Benzine is tussen de 1 en 1,50 euro per liter. Een kilo Bloemkool kost al gauw iets meer. Dat gaat veranderen.

De Groen-waarde van een kilo bloemkool en een kilo benzine is allebei 10 Groen. Immers, voor Groen betaal je gewoon 1 per 100 gram. Blijft ongeveer in verhouding met de prijs in het kapitalisme.

Maar nu komt het. We gaan de energie in de producten apart nemen in de Rood-waarde. Bloemkool kost niet zoveel. Het valt in de laagste klasse, op maar 1/8 van de index. De index is zonnebloemolie, 8/8 ofwel 1. Benzine bevat echter meer energie dan zonnebloemolie. Krachtig goedje. Op de schaalverdeling is benzine ingedeeld in klasse 10, dus 10/8. Benzine zal dus ongeveer 10 maal zo duur worden als bloemkool.

Aangezien de uitlaatgassen uiteraard geloosd worden in het luchtruim, komt de benzine op de balans te staan als Blauw. Jammer. Inkoop van brandstof is echter een forse Rood-prijs plus Groen. Rood kunt u ergens verdienen uit bijvoorbeeld arbeid, dus dat valt goed te maken. Okee, u zou 50% tot 70% moeten besparen maar dat is eenvoudig te realiseren. Maar het Blauw maakt u niet meer goed. Groen inkopen en dat als Blauw moeten activeren, dat gaat opvallen. Uw financiële gegevens zijn openbaar, dus u loopt in de gaten. U kunt best een tijdje blijven lenen, maar daarna zult u toch eens iets aan die lifestyle moeten gaan doen. Misschien een zeilboot, of toch maar dat paard ?