Geneeskunst

De moderne gezondheidsindustrie is een combinatie van petrochemie en electrotechniek. Ouderwets handwerk (een pols voelen) is er niet meer bij. Dat kan de huisarts ook niet, in zeven minuten.

Hoe meer patiënten de arts behandelt, hoe hoger het inkomen. Onlogisch. Je zou zeggen: hoe meer zieken, hoe lager het inkomen. Dit motiveert mensen daadwerkelijk te genezen. Meer pillen voeren tegen de bijwerkingen van de andere pillen is een doodlopende weg. Deze weg is nauw verbonden met het doodlopende systeem van onderzoek en financiering in de ziekenzorg als geheel.

Eeuwenoude en moderne geneestechnieken worden door de wetenschap afgewezen omdat ze niet binnen hun denkrichting vallen. Echter, de geneeskunde zoals we die kennen is opgekomen in de tijd van de Klassieke Mechanica. De wetten van actie en reactie staan hierbij centraal. Sinds de Kwantummechanica dit denkraam heeft uitgebreid is de geneeskunde nog niet verandert. De modernisering van de geneeskunde laat op zich wachten totdat ook de voedingsbodem ervoor, het financiële systeem, zich aanpast. Dat gaat nu dus gebeuren.

Verder, zie Drugs & Medicijnen