Dankwoord

De afgelopen jaren heb ik veel steun gehad van talloze mensen. In het begin waren er de jongeren van JP Doe uit Enschede. De tekst die we met zijn allen maakten, is in zijn geheel en ongewijzigd opgenomen in dit boek. Richard & Richard, Jelmer, Roeland, Joris, Aleid, Norbert en alle anderen heel erg bedankt voor de spannende tijd.

Toen ik naar Utrecht verhuisde viel de groep uit elkaar. Mascha, Ying, Lex en Yu-Mei hebben me toen aan de gang gehouden. Tien jaar geleden, in mijn afstudeerjaar 1996, zat ik zoveel ik kon te puzzelen. Een oplossing van deze puzzel heeft u nu in handen. Het hangertje dat ik van Mascha kreeg was belangrijk, want dat bevatte de sleutel tot de oplossing.

Ook de collega’s van Netland ben ik veel dank verschuldigd. Ze leerden mij veel over het bouwen van websites. Neem mijn advies: begin geen website over een onderwerp dat je zelf bedenkt want dat is echt veel te moeilijk! Ron, Pim, Perry, Emer en Bart bedankt voor jullie inzet en geduld.

Na de tijd bij Netland kwamen mijn ideeen in een rust-fase. Pas een aantal jaren terug, dankzij Suzanne, kwamen ze weer uit het stof. Bij Emma in Utrecht en De Kleine Aarde in Boxtel mochten we komen presenteren. Leonard, Floris, Joost en Jan en alle andere gasten, hartelijk dank voor jullie reacties.

Ook dit laatste jaar is er nog veel gebeurd. Suzanne heb ik wel 1000 keer gevraagd “even te kijken”. Jelle Hoogland heeft de eindcontrole verzorgd. Als er nog fouten in zitten dan heb ik die gemaakt nadat hij de tekst heeft gecorrigeerd!

Jelle en Suus, helemaal top!

Bar